fbpx

VÅR STORY

HUR BÖRJADE DET?

Soul Train startade på Nalen i Stockholm år 2010 som en hyllning till den amerikanska tv-showen med samma namn. En omedelbar hit som fann en bred och entusiastisk publik. I dag har Soul Train avancerat från Nalen via Café Opera och vidare under 2020 till Sturecompagniet och Berns.

Över en miljon lyckliga besökare har dansat på nattklubbar och afterworks i Stockholm, Uppsala, Västerås och Umeå.

Konceptet har växt med uppgiften och idag sysselsätter Soul Train ett team om cirka 20 personer som utvecklar upplevelsen. Bakom den bärande idén hittar vi en färgstark härförare, ni vet, den där personen som intar rummet, navigerar färg, form, glädje, kreativitet och musik. Anders Müller är en Master of Atmosphere.

“Det är viktigt för mig att se alla – och få dem att synas. Vi ställer fram podier, tänder spotlights och riktar ljuset så att andra syns. Det är show, själ och atmosfär.”

– Ja, alltså jag återkommer ju till det där, skrattar Anders. Det handlar inte om att spela musik eller paketera varumärken – det handlar om att bygga atmosfär. Jag gör det alltid. Hemma och på jobbet, ja överallt. När vi bestämde oss för att starta Soul Train 2009 så var det med betoning på glädje. Det handlar om människorna: de vi jobbar med, våra gäster. Om de trivs trivs jag. Jag vill skapa en harmonisk atmosfär – ett vardagsrum.

Anders menar att alla ska ha sin metaforiska favoritfåtölj och känna sig trygga i rummet. Med sig i skapandet har han en kreativ bakgrund som inte är alla förunnad – han har jobbat med reklam, illustration, event, musik, dans och show… Den röda tråden är kreativitet och en vilja att leda människor till en skön plats.

– Det är viktigt för mig att se alla – och få dem att synas. Vi ställer fram podier, tänder spotlights och riktar ljuset så att andra syns. Det är show, själ och atmosfär.

Fotnot: Soul Train var ett amerikanskt musik-TV-program i USA (1971-2006) som samlade en bredd av artister och genres i samma show. Soul, dance, pop, hip hop, funk, jazz, disco, och gospel – alla var välkomna och den dansande publiken var stjärnorna.
TV-serien skapades av Don Cornelius. Inspiration kommer även från David Mancuso, en DJ som skapade det första discot,

en klubb i New York som var som ett vardagsrum, och kallades The Loft.

info@soultrainstockholm.se
Facebook I Instagram

Privacy Policy

S

Soul Train Stockholm © 2020 - Alla rättigheter reserverade

© Soul Train Party AB 2021